Chiang Mai Airport - vervoer vliegveld naar centrum, bus, taxi (2024)

Chiang Mai Airport is het belangrijkste vliegveld van het noorden van Thailand. Het vliegveld is populair bij reizigers die het noorden van het land willen ontdekken of het drukke Bangkok willen ontvluchten. Het vliegveld van Chiang Mai is de vierde luchthaven van Thailand op basis van het aantal passagiers, meer dan de helft van het totaal aantal vluchten wordt uitgevoerd van en naar de hoofdstad Bangkok. Een vlucht tussen Bangkok en Chiang Mai duurt iets meer dan 60 minuten, een bus- of treinrit tussen beide plaatsen duurt 10 tot 12 uur.

Waar ligt Chiang Mai Airport?

De luchthaven ligt in het noorden van Thailand ten zuidwesten van het stadscentrum Old City. Op korte afstand van het vliegveld vindt u het populaire winkelcentrum Central Chiangmai Airport.

Hoeveel terminals heeft Chiang Mai Airport?

Chiang Mai Airport heeft een start- en landingsbaan van 3.400 meter en een terminal. De terminal bestaat uit een deel voor internationale vluchten (zuidkant) en een deel voor binnenlandse vluchten (noordkant). Arrival Area en de check-in desks vindt u op de begane grond, Departure Area op de eerste etage.

Wat is de afstand van Chiang Mai Airport naar het centrum van Chiang Mai?

Het centrum van Chiang Mai is bekend als Old City (o.a. Wat Phra Singh tempel) en makkelijk te herkennen op de kaart, het is namelijk een vierkant. De afstand van Chiang Mai Airport naar de Old City is slechts 4 kilometer, met de auto bent u maximaal 15 minuten onderweg.

Welke luchtvaartmaatschappijen (airlines) vliegen van en naar Chiang Mai Airport?

  • AirAsia
  • Nok Air
  • Lion Air
  • VietJet Air
  • Bangkok Airways

De volledige lijst vindt u via deze link, airlines Chiang Mai Airport. Bent u op zoek naar vliegtickets naar Chiang Mai? Vergelijkt u dan op Vliegennaar.nl de vliegticket prijzen van de luchtvaartmaatschappijen en meld u aan voor de handige flight alert service!

Hoe komt u van Chiang Mai Airport in Chiang Mai?

Openbaar vervoer – Bus, songtaew en tuk tuk (Chiang Mai) BUS TICKETSKOPEN

Reizigers kunnen met Chiang Mai City Bus van RTC (Regional Transit Cooperation) tussen het vliegveld en de stad reizen. De bussen zijn te herkennen aan de rood witte kleuren. U heeft de keuze uit bus services 24A (Red), 24B (Yellow) en 24C (Green). Alle bussen stoppen in Old City, Bus 24B (Yellow) verbindt Chiang Mai Airport met Nimman. Arcade Bus Terminal / Chiang Mai Bus Terminal 2 en het treinstation van Chiang Mai zijn bereikbaar met Bus 24C (Green). De bus services rijden alle dagen van de week tussen 08.00 uur en 21.00 uur, minimaal iedere 30 minuten vertrekt er een bus vanaf het vliegveld. De bushalte van het vliegveld bereikt u via ‘Door 1 Exit’ van de terminal. Tickets kosten 50 THB voor een enkele reis, online te koop, op het vliegveld en in de stad. De reistijd naar het centrum van Chiang Mai (Old City) is ongeveer 25 minuten. Ga voor zeker en boek nu al RTC Bus Chiang Mai tickets!

U kunt ook met de taxi van of naar Chiang Mai reizen (200 THB) of gebruikmaken van de alternatieven die iets goedkoper zijn, te weten songtaew en tuk tuk. Songtaew is de naam van rode pick-up auto’s met een dak, deze gedeelde taxi’s zijn zeer populair in Chiang Mai. In de stad kost een ritje met een songtaew (rot daeng/red truck) 50 THB per persoon, vanaf de luchthaven wordt 100 THB in rekening gebracht. Tuk tuk is het bekendste vervoersmiddel van Thailand, hiermee kunt u ook van Chiang Mai Airport in de stad komen. De prijs voor een enkele reis is ongeveer 80 THB voor twee personen.

Wijken, treinstation en busstations
Naast Old City, zijn de wijken ten westen (Nimman Area / Nimmanhaemin Road) en oosten (Chang Moi / Chang Moi Road) van Old City populair. In het trendy Nimmanhaemin vindt u winkels, restaurants, bars, en cafés, met name aan de Nimmanhaemin Road of “Coffee Street” en het universiteitscomplex van Chiang Mai University. Chang Moi is de plek waar de bekende markten Talat Warorot (eten) en Chiang Mai Night Bazaar (souvenirs) zijn gevestigd. Het treinstation van Chiang Mai ligt ten oosten van de Ping River. Chiang Mai telt twee busstations, te weten Bus Terminal 1 en Bus Terminal 2. Arcade Bus Terminal / Chiang Mai Bus Terminal 2 is het belangrijkste busstation en ligt 4 kilometer ten noordoosten van Old City.

Bezienswaardigheden in Chiang Mai, onze 5 tips:

1. Loy Krathong en Yee Peng Lantern festivals, fantastisch om mee te maken!
2. Wat Chedi Luang boeddhistische tempel, 50 Baht per persoon
3. Wat Phra That Doi Suthep, boek een 4 uur durende tour vanuit Chiang Mai
4. Witte Tempel bij Chiang Rai & Golden Triangle, boek een uitgebreide dagtrip vanuit Chiang Mai
5. Bezoek een olifanten opvangcentrum, boek een (halve) dagtour!

Boek nu alvast tours, activiteiten, bezienswaardigheden en musea in Chiang Mai, voorkom wachtrijen en bespaar geld.

Hoeveel kost een taxi van en naar Chiang Mai?

Aangekomen op het vliegveld kunt u kiezen voor een taxi met taximeter of een taxi waarbij de prijs vooraf is afgesproken met de taxichauffeur, in beide gevallen betaalt u 150 THB tot 200 THB. Voor een taxi van Chiang Mai Airport naar Old City is de prijs 150 THB. De taximeter begint op 40 Baht, de airport fee is 50 Baht en de taxirit zelf 60 Baht. Nimman Area en Chang Moi zijn bereikbaar voor gemiddeld 175 Baht. De kosten voor een taxi naar het belangrijkste busstation van Chiang Mai, Arcade Bus Terminal, is 200 THB.

TAXI RESERVEREN – Direct verder reizen per taxi zonder stress, boek een betrouwbare taxi vanaf Chiang Mai Airport via Taxi2Airport (eerlijke prijzen en zeer goed beoordeeld). De taxichauffeur ontvangt u persoonlijk op het vliegveld met naambordje. Boeken is makkelijk, annuleren is gratis. U kunt ook een retour boeken of alleen een taxi naar Chiang Mai Airport.

Chiang Mai Airport - vervoer vliegveld naar centrum, bus, taxi (1)

Welke autoverhuur bedrijven zijn er aanwezig op Chiang Mai Airport?

In de terminal van Chiang Mai Airport vindt u de informatiedesks van Avis, Budget, Bizcar Rental, Chic Car Rent, Europcar, Hertz, Sixt en Thai Rent a Car. Een huurauto geeft u de mogelijkheid om Noord-Thailand op eigen gelegenheid te verkennen. Via EasyTerra Autohuur kunt u de prijzen van alle aanbieders vergelijken en direct profiteren van aanbiedingen.

Wanneer wilt u een auto huren op Chiang Mai Airport? Boek een goedkope huurauto!

Wat is een goed prijs kwaliteit hotel in Chiang Mai?

Chiang Mai is een fantastische bestemming voor de liefhebbers van tempels, massages, lekker eten en drinken. De stad in het noorden van Thailand is populair bij backpackers en digital nomads. Een bezoek aan de stad is een echte aanrader, zeker eind november tijdens deLoy Krathong en Yee Peng Lantern festvials. De Old City heeft de vorm van een vierkant, met belangrijke toegangspoorten in het noorden (Pratu Chang Phueak), oosten (Tha Phae Gate), zuiden (Pratu Chiang Mai en Saen Pung Gate) en het westen (Suan Dok Gate). Hotel Cozytel Chiangmai is een goede keuze als u in het midden van de Old City wilt overnachten. Deze accommodatie is zeer goed beoordeeld en ligt op loopafstand van de bekende markten Chiang Mai Night Bazaar (Changklan Road), Saturday Night Market (Wualai Road) en Sunday Night Market (Rachadamnoen Road). Alle andere goede hotels in Chiang Mai, ook in het hippe Nimman Haemin kunt u bekijken via de link.

Wilt u voor vertrek al Thaise bahtin uw bezit hebben?

Dit regelt u gemakkelijk en veilig viaGWK Travelex.Op de website kunt u geld reserveren en vervolgens afhalen bij een van de ruim 50 vestigingen die zich bevinden op de vliegvelden Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport, de grotere NS stations en in Nederlandse stadscentra. Als u online valuta bestelt profiteert u van een aantrekkelijke korting.

Boek nu alvast tours, activiteiten, bezienswaardigheden en musea in Chiang Mai, voorkom wachtrijen en bespaar geld.

Chiang Mai Airport op de kaart


Handige links

Kom meer te weten via de officiële website van Chiang Mai Airport en bereid uw reis voor:

Voor vragen over de inhoud, suggesties of opmerkingen kunt u mailen naar [emailprotected], wij helpen u graag!

Chiang Mai Airport - vervoer vliegveld naar centrum, bus, taxi (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ms. Lucile Johns

Last Updated:

Views: 5267

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ms. Lucile Johns

Birthday: 1999-11-16

Address: Suite 237 56046 Walsh Coves, West Enid, VT 46557

Phone: +59115435987187

Job: Education Supervisor

Hobby: Genealogy, Stone skipping, Skydiving, Nordic skating, Couponing, Coloring, Gardening

Introduction: My name is Ms. Lucile Johns, I am a successful, friendly, friendly, homely, adventurous, handsome, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.