5 Face ID-tips en -trucs die iedereen moet kennen (2024)

< >

De iPhone X was de eerste telefoon van de Californische gigant met biometrische bescherming van Face ID. We zagen de introductie ervan bijna vier jaar geleden, dat wil zeggen eind 2017. Samen met de "tien" Apple het introduceerde die dag ook de iPhone 8 en 8 Plus. Al deze telefoons blijven up-to-date en kunnen worden beschouwd als geweldige machines uit het middensegment. De iPhone X was destijds in veel opzichten anders dan klassieke Apple-telefoons. Het bood een krachtigere processor, een OLED-display, een perfect fotosysteem en een TrueDepth-camera aan de voorkant, die enerzijds wordt gebruikt door Face ID, en anderzijds door Animoji en Memoji. Face ID is momenteel nog de enige betrouwbare biometrische bescherming die werkt met het gezicht van de gebruiker. Laten we in dit artikel samen 5 tips en trucs voor Face ID bekijken.

Mogelijk bent u hierin geïnteresseerd

Hoe u uw iPhone kunt opruimen: 5 geweldige apps om uw opslag op te ruimen

iPhone

Pavel Jelic

1

Versnelling van Face ID

Laten we meteen beginnen. Zoals vermeld in het begin van dit artikel, bestaat Face ID al bijna vier jaar bij ons. Gedurende deze vier jaar verscheen Face ID op de iPhone 11 en 12, naast de iPad Pro - en er moet worden opgemerkt dat dit elk jaar een versnelling te zien gaf. Als je dus de nieuwste iPhone 12 en de oudere iPhone X naast elkaar legt, merk je misschien dat het ontgrendelen en bevestigen met Face ID op de "tien" iets langzamer gaat. Als je een oudere iPhone met Face ID bezit en last hebt van langzamer ontgrendelen, kun je de functie uitschakelen Vereisenaandacht voor Face ID, waardoor versnelling optreedt. Ga gewoon naar Instellingen -> Gezichts-ID en toegangscode, waar toestemming geven en zoek de onderstaande functie. Aan de andere kant schuilt hier een veiligheidsrisico, omdat Face ID na het uitschakelen van de genoemde functie niet controleert of u "leeft", dat wil zeggen of u knippert. Het zal mogelijk zijn om de iPhone te openen, zelfs als je ogen gesloten zijn, wat voor sommigen onaanvaardbaar kan zijn.

face_id_iphone-tips5
face_id_iphone-tips6
face_id_iphone-tips7
face_id_iphone-tips8

Ga de galerij binnen

Face ID-aandachtsdetectie

Wist u dat uw iPhone met Face ID u voortdurend volgt wanneer u hem gebruikt? Maar het is niet het soort tracking dat je zou denken. De iPhone met Face ID houdt specifiek de aanwezigheid van ogen bij en of je momenteel naar het display kijkt. Als je naar het display kijkt en het display lange tijd niet aanraakt, zal de helderheid niet dimmen of zal het toestel vergrendelen, wat zeker handig is. Sommige concurrerende apparaten houden er geen rekening mee of je naar het display kijkt, wat tot ongewenste vergrendeling kan leiden. In de praktijk kun je deze functie bijvoorbeeld gebruiken bij het lezen van een boek, wanneer je het display slechts hier en daar aanraakt of bij het bekijken van bepaalde content. Als u het gevoel heeft dat deze functie niet voor u werkt, dan is het mogelijk dat u deze niet actief heeft. Ga in dat geval gewoon naar Instellingen -> Toegankelijkheid -> Face ID en aandacht, kde actief Aandacht detectiefunctie.

face_id_iphone-tips1
face_id_iphone-tips2
face_id_iphone-tips12
face_id_iphone-tips13
face_id_iphone-tips14

Ga de galerij binnen

Haptische feedback van Face ID

Als uw iPhone is ontgrendeld met Face ID, kunt u dit eenvoudig achterhalen via het slotpictogram bovenaan het scherm. In de meeste gevallen is dit voldoende, maar je zult het zeker met me eens zijn als ik zeg dat het zeker nuttig zou zijn als de iPhone de ontgrendeling of verificatie op een andere manier zou kunnen bevestigen. Het goede nieuws is dat je een functie kunt activeren die je op de hoogte stelt van elke ontgrendeling of verificatie door middel van haptische feedback, d.w.z. trillingen. Als u deze functie wilt activeren, ga dan naar Instellingen -> Toegankelijkheid -> Face ID en aandacht, waar schakel Haptik in bij succesvolle authenticatie.

face_id_iphone-tips1
face_id_iphone-tips2
face_id_iphone-tips3
face_id_iphone-tips4

Ga de galerij binnen

Alternatieve look voor Face ID

Als je ooit een iPhone met Touch ID hebt gehad, weet je waarschijnlijk dat je maximaal 5 verschillende vingerafdrukken kunt opslaan. Natuurlijk wordt een iPhone met Touch ID meestal met één vinger ontgrendeld, maar in bepaalde situaties kunnen we ook andere vingers gebruiken - en dat is precies de reden waarom we meer vingerafdrukken kunnen opslaan. Maar we hebben maar één gezicht, dus er is geen reden waarom we er meerdere op een iPhone met Face ID zouden moeten instellen. Maar wat voor sommigen van ons verandert, is ons uiterlijk. Sommigen van ons dragen bijvoorbeeld een bril of hoofddeksel, en vooral vrouwen gebruiken make-up, wat ons uiterlijk aanzienlijk kan veranderen. In dergelijke gevallen is het mogelijk dat Face ID u niet herkent en de iPhone niet ontgrendelt. En juist om deze reden is er een optie om een ​​alternatieve skin toe te voegen, namelijk vInstellingen -> Gezichts-ID en toegangscode, waar toestemming geven en tik op Stel een alternatieve skin in. Als u wilt dat iemand anders toegang heeft tot uw iPhone (bijvoorbeeld uw man of vrouw), kunt u hier hun gezicht scannen. Hiervoor wordt echter niet primair de alternatieve uiterlijkfunctie gebruikt.

face_id_iphone-tips5
face_id_iphone-tips6
iOS 11 Gezichts-ID 2
iOS 11 Gezichts-ID 1

Ga de galerij binnen

App-toegang tot Face ID

Face ID wordt door ons allemaal gebruikt om de telefoon elke dag te ontgrendelen en betalingen ermee te autoriseren Apple Pay of eventueel voor automatische invoer van toegangsgegevens. Al deze acties vinden plaats binnen het systeem als zodanig of in native applicaties. Applicaties van derden hebben echter ook toegang tot Face ID, dat bijvoorbeeld kan worden gebruikt om bepaalde inhoud te vergrendelen of voor iets anders. Als de applicatie u vraagt ​​toegang te krijgen tot Face ID, is het altijd nodig dat u zich eerst autoriseert voor het gebruik ervan, wat toestemming geeft. Als je wilt weten welke apps Face ID kunnen gebruiken, dan kan dat. Ga gewoon naar Instellingen -> Gezichts-ID en toegangscode, waar toestemming geven en klik vervolgens op de rij Een andere toepassing. Het wordt hier al weergegeven applicatielijst, die gebruik maken van Face ID. Als u toegang wilt tot de Face ID-applicatie verbieden, dat is genoeg voor haar zet de schakelaar in de inactieve stand.

face_id_iphone-tips5
face_id_iphone-tips6
face_id_iphone-tips9
face_id_iphone-tips10
face_id_iphone-tips11

Ga de galerij binnen

5 Face ID-tips en -trucs die iedereen moet kennen (2024)
Top Articles
Why did the raw meat cannibal sandwich become so popular in Wisconsin? And why has it stayed that way?
Love and Violence Online PDF eBook
Spasa Parish
The Machine 2023 Showtimes Near Habersham Hills Cinemas
Gilbert Public Schools Infinite Campus
Rentals for rent in Maastricht
159R Bus Schedule Pdf
11 Best Sites Like The Chive For Funny Pictures and Memes
Finger Lakes 1 Police Beat
Craigslist Pets Huntsville Alabama
Paulette Goddard | American Actress, Modern Times, Charlie Chaplin
Red Dead Redemption 2 Legendary Fish Locations Guide (“A Fisher of Fish”)
What's the Difference Between Halal and Haram Meat & Food?
Rugged Gentleman Barber Shop Martinsburg Wv
Jennifer Lenzini Leaving Ktiv
Havasu Lake residents boiling over water quality as EPA assumes oversight
Justified - Streams, Episodenguide und News zur Serie
Epay. Medstarhealth.org
Olde Kegg Bar & Grill Portage Menu
Half Inning In Which The Home Team Bats Crossword
Amazing Lash Bay Colony
Cato's Dozen Crossword
Cyclefish 2023
What’s Closing at Disney World? A Complete Guide
Experience the Convenience of Po Box 790010 St Louis Mo
modelo julia - PLAYBOARD
Poker News Views Gossip
Abby's Caribbean Cafe
Joanna Gaines Reveals Who Bought the 'Fixer Upper' Lake House and Her Favorite Features of the Milestone Project
Pull And Pay Middletown Ohio
Navy Qrs Supervisor Answers
Trade Chart Dave Richard
Sweeterthanolives
How to get tink dissipator coil? - Dish De
Lincoln Financial Field Section 110
1084 Sadie Ridge Road, Clermont, FL 34715 - MLS# O6240905 - Coldwell Banker
Kino am Raschplatz - Vorschau
Classic Buttermilk Pancakes
Pick N Pull Near Me [Locator Map + Guide + FAQ]
'I want to be the oldest Miss Universe winner - at 31'
Gun Mayhem Watchdocumentaries
Ice Hockey Dboard
Infinity Pool Showtimes Near Maya Cinemas Bakersfield
Dermpathdiagnostics Com Pay Invoice
A look back at the history of the Capital One Tower
Alvin Isd Ixl
Maria Butina Bikini
Busted Newspaper Zapata Tx
Rubrankings Austin
2045 Union Ave SE, Grand Rapids, MI 49507 | Estately 🧡 | MLS# 24048395
Upgrading Fedora Linux to a New Release
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Emmett Berge

Last Updated:

Views: 6047

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Emmett Berge

Birthday: 1993-06-17

Address: 787 Elvis Divide, Port Brice, OH 24507-6802

Phone: +9779049645255

Job: Senior Healthcare Specialist

Hobby: Cycling, Model building, Kitesurfing, Origami, Lapidary, Dance, Basketball

Introduction: My name is Sen. Emmett Berge, I am a funny, vast, charming, courageous, enthusiastic, jolly, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.